Orodha ya maudhui:

Maonyesho ya Lego Dynamo Voor: Hatua 5
Maonyesho ya Lego Dynamo Voor: Hatua 5

Video: Maonyesho ya Lego Dynamo Voor: Hatua 5

Video: Maonyesho ya Lego Dynamo Voor: Hatua 5
Video: 4000 Вт 220 В универсальный регулятор скорости двигателя 2024, Julai
Anonim
Demo ya Lego Dynamo Voor
Demo ya Lego Dynamo Voor

Katika densi inayoweza kufundishwa tunaona jembe la wizi na kuonyesha maonyesho ya dynamo hebben gebouwd voor ons DEF eindproject. Onze dynamo kan een piekvoltage van 20 Volt opwekken en daarmee makkelijk een serie led-lampjes laten branden.

Vifaa

Mbinu Mbalimbali ya Lego

PVC buis (kipenyo 5cm)

Spoeldraad

neodymium schijfmagneten

Bodi ya mkate

Taa za taa za LED

Soldeerbout

multimeter

oscilloscoop (voor testen)

Hatua ya 1: Het Draaien Van Een Spoel

Het Draaien Van Een Spoel
Het Draaien Van Een Spoel

Anza kukutana het afzagen van een stuk cylindervormig PVC alikutana na kipenyo cha van 5 cm. De lengte van het stuk PVC moet minimaal 6 cm ni juu ya 2500 windingen te behalen (maar het kan ook langer als je meer windingen wilt).

Mafanikio ya kazi yako ni kwamba (tafadhali tuma nakala) kwenye sehemu kubwa ya urefu wa sentimita 10 kwa muda mrefu, itaweza kutekelezwa kwa muda mrefu, ni sawa tu kwa kuwa watafariki watafanya kazi kwa njia moja au nyingine.

Anza siku mpya atakutana na uporaji wa nyara, ambayo inaweza kutumika wakati wote, ikiwa ni pamoja na maoni ya watu wengine.

Sasa ni 2500 upepo (ya kawaida) hebt gedraaid moet ni kwamba sisi ni spelling overlaten katika dan de draad vastplakken. Ook ni het belangrijk om met duct tape het uiteinde van de spoel aan het PVC te plakken zodat deze er niet afschuift.

Hatua ya 2: Maken Van Het Draaisysteem

Maken Van Het Draaisysteem
Maken Van Het Draaisysteem

Zorg ervoor dat have met de lego technic onderdelen drie assen stevig kubwa kunt zetten tussen de lego balkjes. Op de eerste as schuif je alleen een groot tandwiel. Op de tweede kama maelezo zaidi ya mawasiliano kati ya watu wanaowasiliana nao wamekutana na idadi kubwa ya watu kama 1, watafute njia hii ikiwa ni pamoja na. De derde as heeft alleen een klein standwiel deze staat in contact met het grote tandwiel op as 2. De derde as moet te verlengen zijn zodat deze tot bij de spoel komt. Wacha erop dat ass assen soepel kunnen draaien.

Hatua ya 3: Monteren Van De Magneten

Monteren Van De Magneten
Monteren Van De Magneten

Voor de montageplek van de magneten hebben sisi op de kama nog een tandwiel geplaatst. Mlango wa tandwiel hebben tumeshughulikia nafasi ya ass ass geduwd waardoor er drie naast elkaar mlango het tandwiel steken. op dit vlak worden aan beide kanten magneten geplaatst zodat deze elkaar versterken. Zodat aan kant de noordpool van de as af wijst en aan de andere kant de zuidpool. Al ni je met met magneten doet ni het belangrijk ze zo naast elkaar te plaatsen dat de magneetpolen in dezelfde rich wijzen, anders verzwakken de magneten elkaars velden.

Hatua ya 4: De Constructie huko Elkaar Zetten

De Constructie huko Elkaar Zetten
De Constructie huko Elkaar Zetten

Bouw de lego zo de de tandwiel constructie en de as de deze tijdens het draaien minimaal kunnen bewegen en verschuiven. Mazao ya ngozi ni picha ya picha ambayo inaweza kutekelezwa kwa njia ya kazi na maagizo ya maagizo na vifaa vya kazi na huduma zinazozalishwa.

De spoel kun je makkelijk voor de draaias monteren mlango na kuip van van legostenen te maken zo rolt deze tijdens het draaien van de hendel niet weg. Het athari van de magneten op de spoel ni groter wanneer de onderlinge afstand klein ni. Probeer daarom de spoel zo dicht mogelijk bij de magneten te plaatsen.

Hatua ya 5: Uchunguzi wa Lampjes En Breadboard

Uchunguzi wa Lampjes En Bodi ya mkate
Uchunguzi wa Lampjes En Bodi ya mkate

Strip het uiteindes van de spoeldraden en steek deze in het breadboard op de + en - lijn. Tussen deze lijnen zijn dan de LED-lampjes parallel te plaatsen en ook de multimeter of mogelijk de oscilloscoop om de weerstand in het voltage te meten.

Mlango unaweza kutumika kwa njia ya taa za taa za taa na taa za taa na vifaa vingine.

Ilipendekeza: